Ако сте потребител на iPhone на Chrome, скоро ще можете да скриете страниците си в режим „инкогнито“ зад Face ID.

Ако имате отворени раздели на Chrome, които предпочитате другите да не виждат, тогава тази функция означава, че тайните ви ще бъдат в безопасност, дори ако предадете телефона си на някой друг. Както отбелязва пластирът в приложението TestFlight (чрез 9to5Google) обяснява: „Когато се върнете в приложението Chrome, разделите ви в режим„ инкогнито “ще бъдат размазани, докато не потвърдите, че сте вие.“

  • Преглед на iPhone 12: Трябва ли да надстроите?
  • The най-добрите iPhone точно сега
  • Точно в:Видеоклипът на iPhone SE 3 разкрива дизайна, който искаме

Най-новата бета версия на Chrome iOS дава възможност да скриете страниците на личния си браузър зад системата за отключване на вашия iPhone. Можете да използвате Touch ID или Face ID, за да го направите, така че няма да имате нужда от iPhone 12 или iPad Pro специално за да използвате тази функция.

Google Chrome iOS Beta
(Кредит за изображение: 9to5Google)

За да активирате функцията, трябва да отидете в раздела Поверителност в менюто с настройки и да активирате опцията „Заключване на раздели в режим„ инкогнито “.

В момента е достъпна само в бета версията на Chrome iOS и в програмата за тестване няма място за нови потребители, които да я изпробват. Плюс това. понастоящем не всички бета потребители имат достъп до функцията, така че няма гаранция, че ще я изпробвате, дори ако вече сте се регистрирали.

В рамките на няколко месеца обаче може да очакваме тази функция да започне да работи за основното приложение на Chrome, така че всички потребители на iPhone и iPad ще могат да я изпробват. Следващата голяма актуализация за Chrome се очаква през март, но може да е следващата актуализация, преди функцията да се счита за готова за дебюта си.

Получете незабавен достъп до актуални новини, най-горещите отзиви, страхотни оферти и полезни съвети.

Благодарим ви, че се регистрирахте в Tom's Guide. Скоро ще получите имейл за потвърждение.

Имаше проблем. Моля, опреснете страницата и опитайте отново.

Няма спам, обещаваме. Можете да се отпишете по всяко време и никога няма да споделим вашите данни без ваше разрешение.