„Facebook“ išliko populiarus, nepaisant to, kad reklamavote savo asmeninę informaciją, kad padėtų jums nukreipti jus dominančiais produktais ir paslaugomis. Vartotojai vis dar nori labiau kontroliuoti savo privatumą, o „Facebook“ pamažu į tai reaguoja.

Naujame tinklaraščio straipsnis, „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas rašo, kad bendrovė skatins vartotojus peržiūrėti savo privatumo nustatymus ir pristatyti keletą svarbių naujų.

Šios naujos funkcijos apima „Facebook“ veikla įrankį (daugiau skaitykite toliau) ir trečiųjų šalių prisijungimo pranešimus, kurie nurodo, kada atskira programa naudoja jūsų „Facebook“ paskyrą.

„Facebook“ veikla pirmą kartą buvo pristatyta 2019 m. Rugpjūtį trijose šalyse, tačiau dabar ji įdiegta visame pasaulyje. Šis įrankis leidžia jums pamatyti, kokius duomenis kitos svetainės iš viso interneto surinko jums ir siunčia į „Facebook“.

Svarbiausia, kad įrankis leidžia ištrinti duomenis, bet tik tam tikros rūšies duomenis. Trečiųjų šalių surinkti duomenys nebebus susieti su jūsų „Facebook“ paskyra, nors didesnis „Facebook“ skelbimų tinklas vis tiek naudos tuos duomenis. (Tinklas stebi tiek „Facebook“ narius, tiek ne narius.) 

Negalite sustabdyti stebėjimo visiško įvykio, tačiau galite periodiškai išvalyti duomenis, jei norite, kad jų būtų kuo mažiau.

1. „Facebook“ pagrindiniame ekrane pasirinkite Nustatymai.

(Vaizdo kreditas: „Facebook“)

2. Pasirinkite Jūsų „Facebook“ informacija.

(Vaizdo kreditas: „Facebook“)

3. Pasirinkite „Facebook“ veikla.

(Vaizdo kreditas: „Facebook“)

Čia galite pasirinkti tris būdus: valdykite veiklą ne „Facebook“, Išvalyti istoriją ir Daugiau parinkčių.

(Vaizdo kreditas: „Facebook“)

Tvarkykite savo veiklą ne „Facebook“ parodo, kurios programos ir svetainės bendrino jūsų veiklą savo platformose su „Facebook“. Pasirinkus vieną, nurodoma, kiek kartų bendravote su programa / svetaine ir kaip ji buvo bendrinama, ir taip pat leidžia išjungti „Facebook“ galimybę susieti būsimą šios paslaugos veiklą su „Facebook“ sąskaitą.

Išvalyti istoriją išvalo jūsų veiklą iš „Facebook“ paskyros ir atjungia paskyrą nuo jūsų veiklos istorijos. „Facebook“ vis dar gauna šią informaciją, tačiau negali jos naudoti kartu su jūsų paskyra, kad nukreiptų jus į skelbimus.

Daugiau pasirinkimų suteikia jums dar tris nustatymus: pasiekite savo informaciją, atsisiųskite informaciją ir tvarkykite būsimą veiklą.

Kaip minėta pirmiau, būsimos veiklos išjungimas netrukdys „Facebook“ rodyti jums skelbimų gauna visą „Facebook“ veiklos informaciją, tačiau ji nebebus naudojama personalizavimui tikslai. Tai išjungus, jūs taip pat negalėsite prisijungti prie kitų programų ar svetainių naudodami „Facebook“ paskyrą.

  • Kaip neleisti „Facebook“ dalytis savo duomenimis

Gaukite greitą prieigą prie svarbiausių naujienų, karščiausių atsiliepimų, puikių pasiūlymų ir naudingų patarimų.

Dėkojame, kad prisiregistravote naudoti Tomo vadovą. Netrukus gausite patvirtinimo el. Laišką.

Ten buvo problema. Atnaujinkite puslapį ir bandykite dar kartą.

Jokio šlamšto, pažadame. Galite bet kada atsisakyti prenumeratos ir mes niekada nedalinsime jūsų informacijos be jūsų leidimo.