Následný režim je podľa môjho názoru Alexa najviac nedocenenou funkciou. Neoficiálny prieskum medzi priateľmi, ktorí používajú Alexa, však ukázal, že len veľmi málo ľudí o ňom už počulo.

Kredit: Amazon
(Obrázkový kredit: Amazon)

Následný režim vám umožňuje klásť doplňujúce otázky Alexe bez opakovania budiaceho slova (meno Alexa). Je to veľmi jednoduché riešenie jedného z najnepríjemnejších problémov Alexa a mali by ste ho zapnúť hneď teraz, ak si chcete ušetriť čas a urobiť svoje rozhovory s Alexou prirodzenejšími.

Napríklad pri vypnutom kontrolnom režime, ak sa pýtam. „Alexa, aké je počasie?“ a potom chcem položiť doplňujúcu otázku, musím pred ňu uviesť meno Alexa znova (napr. „Alexa, bude pršať?“) Pri zapnutom kontrolnom režime sa môžem len opýtať: „Ako dlho to bude dážď? “

Alexa to zvláda predĺžením času, ktorý vás po interakcii strávi počúvaním. Keď je zapnutý Kontrolný režim, po dokončení konverzácie zostane modrý krúžok na vašom prístroji na niekoľko sekúnd rozsvietený, aby sa zachytili ďalšie otázky.

Aj keď sa schopnosť klásť doplňujúce otázky môže javiť ako malý rozdiel, má veľký vplyv. Vďaka tomu sa moje rozhovory s Alexou cítia menej ako jednosmerná skládka informácií a skôr ako rozhovor. Či už kontrolujem zostatok na mojom bankovom účte, dávam si rady s cvičením alebo jednoducho požiadam Alexu o opakovanie niečo, čo mi chýbalo, mám pocit, že skôr ako štekam na rozkaz, spolupracujem s hlasovým asistentom V tom.

VIAC: Najlepšia technológia pre inteligentné domácnosti - systémy, zariadenia a ...

Dve malé upozornenia: Režim sledovania nebude fungovať, keď sa prehráva zvuk, alebo po vyslovení príkazu „Alexa, stop“.

Postup zapnutia následného režimu:

  1. Otvorte aplikáciu Alexa.

Poďakovanie: Tomov sprievodca

Získajte okamžitý prístup k najaktuálnejším novinkám, najaktuálnejším recenziám, skvelým ponukám a užitočným tipom.

Ďakujeme, že ste sa zaregistrovali do Tomovho sprievodcu. Čoskoro dostanete overovací e-mail.

Bol tu problém. Obnovte stránku a skúste to znova.

Žiadny spam, sľubujeme. Odber môžete kedykoľvek zrušiť a nikdy nebudeme zdieľať vaše podrobnosti bez vášho súhlasu.