Aktualizované dec. 19: Tento príbeh bol aktualizovaný podľa nových krokov na zrušenie povolení aplikácie.

Aký druh informácií poskytujete Facebooku a s kým sa zdieľajú?

Kredit: Ink Drop / Shutterstock
(Obrázkový kredit: Ink Drop / Shutterstock)

V dec. 18, Facebook sa chytil pri zdieľaní vašich súkromných správ s vybranými partnermi za predpokladu, že ste k týmto aplikáciám pripojili svoj profil. Podľa pokynov nižšie odstráňte prístup tretích strán do vášho účtu.

VIAC: Všetko, čo potrebujete vedieť o Facebooku, Cambridge Analytica a kampani Trump

Sociálna sieť teraz čelí ťažkým otázkam zákonodarcov, ako by to mohlo umožniť. Medzitým existuje niekoľko krokov, ktoré môžete podniknúť na ochranu svojho súkromia na Facebooku odstránenie vášho účtu.

Skontrolujte aplikácie, ku ktorým ste sa pripojili

Po prvé, otvorte túto stránku zobrazíte zoznam aplikácií, ktoré ste pripojili k svojmu účtu na Facebooku. Každá z nich môže získať určité množstvo informácií, a ak existuje taká, ktorej dôveryhodnosťou si nie ste istí, zvážte jej okamžité odvolanie.

1. Kliknutím na položku Zobraziť a upraviť v poli aplikácie zobrazíte príslušné povolenia spolu s možnosťami úprav.

2. Tu sa dozviete, aké povolenia má aplikácia, a prípadne ich môžete upraviť. Kliknutím na tlačidlo Uložiť zatvorte okno.

3. Začiarknite políčko vedľa aplikácie a kliknite na Odstrániť, aby ste zabránili aplikácii v pripojení k vášmu účtu.

4. Kliknutím na možnosť Odstrániť aplikáciu od svojho účtu odpojíte. Ak chcete odstrániť obsah, ktorý aplikácia zverejnila vo vašom účte, začiarknite políčko vyššie.

5. Dokončili ste odstránenie aplikácie, kliknite na Hotovo.

Použite režim inkognito a režim súkromného prehliadania

Ďalším tipom je posielať menej sledovateľné informácie na Facebook iba tak, že k nim pristupujete iba v režime inkognito prehliadača Chrome a podobných režimoch súkromného prehliadania.

V Chrome na PC je to rovnako ľahké ako stlačenie klávesov Shift + Ctrl + N (Shift + Command + N v počítačoch Mac). Vo Firefoxe (preferovaný prehliadač pre mnohých ľudí zameraných na ochranu osobných údajov) klepnete na Shift + Ctrl + P (Shift + Command + P na počítači Mac). V prehliadači Safari pre Mac stlačte kombináciu klávesov Command + Shift + N.

Facebook nedávno pridal nové rozšírenie s názvom Rozšírenie kontajnera na Facebook ktorý automaticky otvorí Facebook v okne súkromného prehliadania. Ak ste na Facebooku a kliknete na odkaz, ktorý nie je Facebook, odkaz sa otvorí na bežnej karte.

Ak ho nepoužívate, odhláste sa z Facebooku

Ak zostanete prihlásení na Facebooku v prehliadači na pracovnej ploche, Facebook môže sledovať vaše pohyby na webe, aj keď Facebook aktívne nepoužívate. Môže zdieľať informácie o vašich online aktivitách s inzerentmi a inými tretími stranami.

Použite blokátor sledovania

Prípadne, ak chcete zostať prihlásení - opakované zapamätanie si zložitého hesla a / alebo použitie Proces prihlásenia pomocou dvojfaktorového overovania Facebooku môže byť aktuálny - existuje ďalší spôsob, ako sa Facebooku vyhnúť sledovacie ramená.

Tracker blokátory, ako napr Odpojiť a Badger na ochranu osobných údajov, vhoďte digitálne kľúče do systémov vytvorených na sledovanie nášho správania online. Upozorňujeme, že tieto služby vás nebudú chrániť pred špionážnymi očami Facebooku, rovnako ako odhlásenie sa zo služby, ak ju nepoužívate.

Deaktivujte zdieľanie API platformy Facebook

Ak potrebujete Facebook, aby ste držali krok s priateľmi a rodinou a neprihlasovali ste sa do iných aplikácií a služieb, zvážte túto možnosť, ktorá znemožňuje pripojenie týchto programov k vášmu účet. Začať, otvorte túto stránku a kliknite na položku Upraviť v časti Aplikácie, webové stránky a doplnky.

Potom, kliknite na Vypnúť Teraz budete odhlásení zo všetkých webov, aplikácií a služieb, ktoré sú pripojené k vášmu účtu na Facebooku. Týmto sa neodstránia vaše údaje z týchto služieb, takže ich budete musieť kontaktovať manuálne.

Odstráňte zo svojho smartphonu aplikácie vlastnené Facebookom

Facebook, Facebook Messenger, Instagram a WhatsApp by mali byť zo smartfónu odstránené z dôvodu ich veľkého prístupu k kontaktom, polohe, osobným údajom a funkciám telefónu. Neveríte nám? Ísť do stránka obchodu s aplikáciami Google Play pre Facebook a kliknite na „Zobraziť podrobnosti“ v časti Povolenia v dolnej časti stránky. Uvidíte, že aplikácia Facebook dokáže takmer všetko, čo môžete urobiť.

K všetkým týmto službám, okrem aplikácie WhatsApp, máte stále prístup z webového prehliadača telefónu, aj keď môže byť frustrujúce, aby Messenger fungoval bez aplikácie. (V systéme iOS funguje opakované použitie nástroja Požiadať o režim pracovnej plochy v zdieľanom hárku.)

Povedzte Facebooku, aby prestal hľadať na tvárach vašu tvár

Chcete viac dôkazov o tom, že Facebook je strašidelný? Pokiaľ toto jedno nastavenie nezakážete, sociálna sieť bude hľadať vašu tvár na fotografiách, na ktorých nie ste označení. Ak chcete túto funkciu deaktivovať, otvorte túto stránku a uistite sa, že je nastavená na hodnotu Nie.

Dobre si rozmyslite služby a prieskumy zadarmo

Sociálne siete samozrejme poskytujú spôsoby, ako sa spojiť s ostatnými, a zábavné prieskumy, kde odpovedáte na niekoľko otázok otázky môžu byť úhľadným spôsobom, ako zabiť čas, ale zvyčajne vždy niečo odovzdáte procesu.

Skúste zmerať riziko a odmenu situácie, pretože do tohto neporiadku sa dostali aplikácie, ktoré hltajú informácie, ako napríklad „ThisIsYourDigitalLife“, a to je pravdepodobne iba ich začiatok.

  • Chráňte svoj počítač pomocou tohto jednoduchého triku
  • Najlepšie aplikácie pre šifrované správy - zabezpečené správy pre Android a iOS
  • Najlepšie služby VPN na udržanie anonymity online

Získajte okamžitý prístup k najaktuálnejším novinkám, najaktuálnejším recenziám, skvelým obchodom a užitočným tipom.

Ďakujeme, že ste sa zaregistrovali do Tomovho sprievodcu. Čoskoro dostanete overovací e-mail.

Bol tu problém. Obnovte stránku a skúste to znova.

Žiadny spam, sľubujeme. Odber môžete kedykoľvek zrušiť a nikdy nebudeme zdieľať vaše podrobnosti bez vášho súhlasu.