Så många skäl som det finns att blockera någon på Facebook (och till ta bort ditt konto helt) ibland har du förändrat dig. Oavsett om du gjorde IRL-ändringar, gjorde ett misstag eller gjorde en resolution för att undvika impulsiv blockering vanor kan du hitta dig själv behöver göra någon till din vän igen.

Det är extremt enkelt att blockera en användare, men det är lite svårare att avblockera dem. Alternativet ligger i inställningarna för ditt konto, så för att göra det enklare visar vi dig steg för steg. Så här avblockerar du någon på Facebook:

 Hur man avblockerar någon på Facebook 

Steg 1: Öppna www.facebook.com och logga in

Steg 2: Välj den mörkblå nedåtpilen i det övre högra hörnet av navigeringsfältet. Välj "Inställningar" i rullgardinsmenyn

Steg 3: Använd navigeringen till vänster i inställningsmenyn för att välja "Blockering".

Steg 4: Klicka på "Avblockera" understruken i blått bredvid användarens namn som du vill avblockera.

Steg 5: Ett popup-fönster visas om du är säker på att du vill avblockera användaren. Välj bekräfta för att lyckas avblockera dem.

Vad händer när du avblockerar någon på Facebook?

När du avblockerar någon på Facebook kommer de att kunna se din tidslinje och kontakta dig, beroende på dina sekretessinställningar. Taggar som du tidigare delat med användaren kan också återställas. Om du var ansluten till användaren innan du blockerade dem måste du lägga till dem igen för att återfå vänstatus.

Hur man blockerar någon på Facebook igen

Om du vill blockera personen som du precis avblockerade på Facebook måste du vänta 48 timmar. Efter att tröskeln har passerat är det här hur du kan blockera eller göra vänner igen.

  • Använder du inte Facebook? Facebook spårar dig ändå
  • Så här stoppar du Facebook Messenger från att logga samtal och texter ...
  • Varför jag tog bort mitt Facebook-konto (och hur jag gjorde det)

Få omedelbar tillgång till nyheter, de hetaste recensionerna, bra erbjudanden och hjälpsamma tips.

Tack för att du registrerade dig i Toms guide. Du kommer att få ett verifieringsmeddelande inom kort.

Det var ett problem. Uppdatera sidan och försök igen.

Ingen skräppost, vi lovar. Du kan när som helst avsluta prenumerationen så kommer vi aldrig att dela dina uppgifter utan ditt tillstånd.