Personer som använder Googles "Ladda ner dina data" -tjänster fick "en eller flera videor" skickade till "orelaterade användare", meddelade Google i ett e-postmeddelande som skickades till berörda användare igår (feb. 3).

Jon Oberheide - CTO på Duo Security - sa på Twitter att han hade fått ett e-postmeddelande från Google som varnade för att hans data kan ha äventyrats efter att han använt Googles tjänsten "Ladda ner dina data". Det är ett exportalternativ som tillhandahålls av Google så att användare kan ladda ner data som lagras på dess servrar till sina datorer.

Google säger att alla som använde den här tjänsten mellan nov. 21, 2019 och nov. 25, 2019, kan ha fått videor från andra användare i arkivfilen de fick och "en eller flera" av deras videor kan ha skickats till andra användare.

Här är det fullständiga e-postmeddelandet:

(Bildkredit: Google)

Vad Google inte berättar för oss är hur många som kan ha påverkats eller hur många privata videor som har delats med de felaktiga personerna.

  • Facebook låter andra företag läsa dina privata meddelanden
  • Vad ska man göra efter ett dataintrång?
  • Webbplatsen säger att det kommer att betala dig för dataintrång - men det är en bluff

Få omedelbar tillgång till nyheter, de hetaste recensionerna, bra erbjudanden och hjälpsamma tips.

Tack för att du registrerade dig i Toms guide. Du kommer att få ett verifieringsmeddelande inom kort.

Det var ett problem. Uppdatera sidan och försök igen.

Ingen spam, vi lovar. Du kan när som helst avsluta prenumerationen så delar vi aldrig dina uppgifter utan ditt tillstånd.