Ska du låta Google veta var du har varit? Det finns argument för och emot att hålla din Google-positionshistorik kvar.

På plussidan är det enklare att ställa in navigering mellan dessa platser om Google kommer ihåg din hemadress och de platser du besöker oftast. På baksidan föredrar vissa människor att Google inte kommer ihåg varje plats de åker, särskilt om deras konto är hackat.

Om du har bestämt dig för att det Google inte vet om var du har varit kommer det inte att skada det, så här slår du på och av Google Platshistorik.

Stäng av Platshistorik på en Android-telefon

1. Öppna Inställningar. Om du inte hittar appen Inställningar sveper du uppåt från botten av startskärmen och skriver "Inställningar" i sökfältet.

Platshistoriken är knuten till ditt Google-konto och inte på din enhet. Det betyder att oavsett var du loggar in på ditt Google-konto kommer ändringar du gör där att gälla alla andra enheter du är inloggad på.

2. Rulla ner till Google och sedan Google-konto. Bläddra över till Data & anpassningoch tryck sedan på Platshistorik under Aktivitetskontroller.

3. Tryck på växeln bredvid Platshistorik för att slå på och av funktionen. Om det här är det första du har hört talas om platshistorikfunktionen bör den vara avstängd som standard.

Välj sedan om du vill att ändringen bara påverkar den enhet du använder eller alla enheter som är anslutna till ditt Google-konto.

MER: Så här tar du bort inspelningar från din Alexa-historik

Stäng av platshistoriken på en dator

1.Gå till ditt Google-konto.

2. Klicka på Data & Anpassning i menyn till vänster, och aktivera eller inaktivera platshistorik under Aktivitetskontroller.

Stäng av platshistoriken på en iOS-enhet

1. Öppna vilken Google-app som helst. I det här exemplet använder vi Google Maps. (Alternativt kan du följa stegen ovan för att logga in på ditt Google-konto via en mobilwebbläsare som iOS: s Safari.)

2. Öppna dina Google-kontoinställningar. Din väg till dina kontoinställningar varierar beroende på vilken app du använder. I Google Assistant, till exempel, vill du trycka på din ikon i det övre högra hörnet. I Google Maps trycker du på menyknappen i det övre vänstra hörnet. Tryck sedan på Hantera ditt Google-konto.

3. Välj Data & Anpassning. Rulla sedan ner till Aktivitetskontroller och tryck på växeln bredvid Platshistorik för att slå på och av funktionen.

Kredit: Toms guide

  • Apple HomePod vs. Alexa vs. Google Home
  • Google Home Setup: Inställningar för att aktivera och inaktivera
  • 5 sätt att förbättra din Android-telefons batteritid

Få omedelbar tillgång till nyheter, de hetaste recensionerna, bra erbjudanden och hjälpsamma tips.

Tack för att du registrerade dig i Toms guide. Du kommer att få ett verifieringsmeddelande inom kort.

Det var ett problem. Uppdatera sidan och försök igen.

Ingen skräppost, vi lovar. Du kan när som helst avsluta prenumerationen så kommer vi aldrig att dela dina uppgifter utan ditt tillstånd.