snapchat är alla roliga filter och givande strimmor mellan vänner, tills någons känslor skadas. Om du undrar hur man berättar om någon blockerade dig på Snapchat, av oro för att du har tappat en vän eller är på tunn is, har vi instruktionerna för att hjälpa dig.

Upphovsman: Shutterstock
(Bildkredit: Shutterstock)

Men bara ett råd: om du upptäcker att någon blockerade dig, gå vidare. Det kan skada, och det kan vara ett tecken på att du och nämnda vän har större saker att prata om, men det är inte värt att bli upprörd över. Som jag kommer att beskriva nedan finns det också en chans att din vän kanske inte har blockerat dig, men har brutit upp med Snapchat istället.

Hur man berättar om någon blockerade dig på Snapchat

Innan du börjar, tänk framåt: du kan behöva en vän med ett eget Snapchat-konto eller ett andra Snapchat-konto för att slutföra dessa steg. Ja, du kan leta efter din vän på egen hand, men endast ett sekundärt konto kan tillhandahålla de bevis du letar efter.

Kontrollera din vänlista

Så du har förmodligen redan gjort det här, men låt oss börja på den mest logiska punkten. Om en vän dyker upp i din lista med direktmeddelanden (som vissa kallar vänlistan) har de inte blockerat dig ännu.

1. Tryck på ikonen Meddelanden på hemskärmen.

Upphovsman: Snapchat
(Bildkredit: Snapchat)

2. Bläddra upp och ner för att titta.

Upphovsman: Snapchat
(Bildkredit: Snapchat)

Sök efter deras användarnamn

Om deras användarnamn (som de kanske har ändrat) inte dyker upp i din lista är nästa sak att söka efter deras konto. Om de dyker upp i dina resultat har de inte blockerat dig.

1. Från valfri skärm i appen trycker du på förstoringsglasikonen.

Upphovsman: Snapchat
(Bildkredit: Snapchat)

2. Skriv in deras användarnamn.

Upphovsman: Snapchat
(Bildkredit: Snapchat)

3. Se bristen på resultat.

Upphovsman: Snapchat
(Bildkredit: Snapchat)

Upprepa med någon annans konto

Så nu när du är nere 0-2, låt oss se om du kan bekräfta att du har blockerats.

Be någon annan - vem den här personen du tänker på så mycket inte skulle veta eller blockera - att utföra stegen ovan. Om de hittar personen, ja, du har blockerats. Eftersom du inte kan avlista ett Snapchat-konto och därmed göra det osynligt för alla, kan alla åtminstone hittas i ett av ovanstående steg, förutsatt att de inte har blockerat personen.

MER: En Snapchat-guide för föräldrar

Om det här kontot inte dyker upp i den personens sökning kommer det mest troliga svaret förmodligen att ge dig en känsla av lättnad. De har sannolikt tagit bort sitt konto och gått vidare Instagram eller en annan app.

Några förslag, direkt från super Snappers

Kredit: Toms guide
(Bildkredit: Toms guide)

Tom's Guide praktikant Kate Kozuch ställde vår stora fråga - hur säger du om någon blockerade dig på Snapchat? - till de mest passionerade Snapchat-fansen hon känner: hennes vänner. Tips som ingår ingår:

1. Skickade du ett meddelande till dem och det fastnar på "Väntar?" Du kan blockeras.

2. Om du kan hitta dem i sökningen men du inte längre är vänner och inte kan lägga till dem? Du kan blockeras.

3. Är namnet nedtonat i vänlistan? Du kan blockeras.

  • Hur man använder Snapchat som ett proffs

Få omedelbar tillgång till nyheter, de hetaste recensionerna, bra erbjudanden och hjälpsamma tips.

Tack för att du registrerade dig i Toms guide. Du kommer att få ett verifieringsmeddelande inom kort.

Det var ett problem. Uppdatera sidan och försök igen.

Ingen spam, vi lovar. Du kan när som helst avsluta prenumerationen så delar vi aldrig dina uppgifter utan ditt tillstånd.