Att skriva den här Dell XPS 15 2020-recensionen fick mig att känna mig okej med att döda mitt skrivbord i några dagar - och det är sällsynt. Dells senaste 15-tums bärbara dator klämmer in på 10: e generationens Intel-kraft och diskret Nvidia-grafik till en tunn och attraktivt paket, som levererar arbetsstationsliknande prestanda inom ett bestämt icke-arbetsstationsliknande design.

Men den verkliga kronjuvelen i Dell XPS 15 2020 är den förnyade InfinityEdge-skärmen, som dike den tjocka nedre ram från tidigare modeller för en verkligt ramlös skärm som får filmer och spel att se otroligt ut uppslukande. Den stora uppgraderingen kompletteras med några smarta tweaks på tangentbordet, pekplattan och chassit som gör Dells bärbara arbetshäst ännu bekvämare att använda.

  • De bästa bärbara datorer under 500 dollar att köpa nu
  • Utöka din bärbara dator med bästa webbkameror

Dell XPS 15 2020: s batteritid kan vara bättre (åtminstone på 4K-modellen), och det kan bli ganska bullrigt under en tung arbetsbelastning. Men med fantastisk prestanda och en underbar skärm packad i ett attraktivt, smalt paket är nya Dell XPS 15 en av de

bästa bärbara datorer du kan köpa om du söker efter en större produktivitetsmaskin.

Dell XPS 15 2020-recension: Pris och tillgänglighet 

Dell XPS 15 2020-specifikationer

Pris: $ 1,299 från
CPU: 10: e generationens Core i5 och Core i7
BAGGE: 8 GB / 16 GB / 32 GB / 64 GB
Lagring: 256 GB / 512 GB / 1 TB / 2 TB PCIe 3 x4 SSD
GPU: Intel UHD-grafik, Nvidia GTX 1650 Ti
Visa: 15,6-tums Infinity Edge-skärm (1920 x 1200 eller 3840 x 2400)
Batteri: 56WHr eller 86Whr
Storlek: 13,57 x 9 x 0,7 tum
Vikt: 4 pund (non-touch, 56Whr batteri), 4,5 pounds (touch, 86Whr batteri) 

Dell XPS 15 2020 börjar vid 1175 $ och kan beställas nu från Dell. För det priset får du en 10: e generationens Core i5-10300H-processor, 8 GB RAM-minne, 256 GB SSD, Intel UHD-grafik och en 15,6-tums 19200 x 1200 InfinityEdge-skärm.

Genom att gå upp till $ 1,567-konfigurationen får du en snabbare Core i7-10750H-processor samt diskret Nvidia GeForce GTX 1650 Ti-grafik. En konfiguration på 1 763 $ ökar RAM-minnet till 16 GB och fördubblar lagringsutrymmet till 512 GB.

Vi granskade en avancerad $ 2 349-version av XPS 15, som har en Intel Core i7-1070 GPU, 32 GB RAM, en 512 GB SSD, diskret Nvidia GeForce GTX 1650 Ti-grafik och en 4K-pekskärm. Du kan gå ännu mer ut än om du behöver, med en $ 2743-konfiguration som har en Core i9-processor och 1 TB lagringsutrymme.

Dell XPS 15 har ännu inte stöd för Intels 11: e generationens Tiger Lake-processorer. Men marker är planerade att komma till XPS 13 snart, så vi förväntar oss att XPS 15 följer efter. Kolla in vår Dell XPS 13 vs. Dell XPS 15 face-off för att se hur XPS staplar upp till Dells mindre flaggskeppsbärbar dator.

Dell XPS 15 2020-recension: Design

Dell XPS 15 2020
(Bildkredit: Toms guide)

Som det nya Dell XPS 13 innan den förfinar Dell XPS 15 2020 en av de bästa bärbara designen som någonsin gjorts till nästan perfekt. Dess tunna chassi är lika snyggt som någonsin, med ett slätt silverlocket i aluminium och skarpa 0,71-tums kanter som kontrasterar snyggt med det mjuka tangentbordet.

Den senaste XPS 15 använder bättre fastigheter än förra årets modell, med större knappar, en mycket större pekplatta och tunna fronthögtalare som alla ligger elegant på däcket. Men den största designförändringen är den bärbara datorns nya 4-sidiga Infinity Edge-skärm, som dike den tjocka nedre ramen från tidigare iterationer för Dells mest sömlösa 15-tums bärbara datorskärm hittills (mer om det senare).

Dell XPS 15 2020-recension
(Bildkredit: Toms guide)

Med 13,57 x 9 x 0,7 tum och 4,5 pund har den nya XPS 15 ungefär samma storlek som 16-tums MacBook Pro (14,1 x 9,7 x 0,64 tum, 4,3 pund) trots den senare större skärmen. Det är också i nivå med 15-tums Microsoft Surface Laptop 3 (13,4 x 9,6 x 0,6 tum), även om Microsofts bärbara dator är särskilt lättare vid 3,4 pund. Det är värt att notera att XPS 15 är lite lättare 4 pund om du väljer en icke-pekskärm och det mindre batteriet på 56 W.

Granskning av Dell XPS 15 2020: Portar 

Dell XPS 15 2020-recension
(Bildkredit: Toms guide)

Dell XPS 15 2020 har totalt tre USB-C-portar för laddning och anslutning till externa skärmar och kringutrustning, varav två är Thunderbolt 3 för extra snabb anslutning. Du får också en SD-kortläsare i full storlek samt ett hörlursuttag samt en USB-C till USB-A-adapter ur lådan.

Dell XPS 15 2020-recension
(Bildkredit: Toms guide)

Apples 16-tums MacBook Pro har fler Thunderbolt 3-portar med totalt fyra, men saknar XPS 15: s SD-kortläsare. Det, i kombination med den medföljande USB-A-adaptern, ger XPS 15 en solid anslutning, men du fortfarande kan behöva en docka eller dongel om du är en kraftanvändare som är beroende av en mängd olika kringutrustning på en gång.

Dell XPS 15 2020 recension: Display 

Dell XPS 15 2020-recension
(Bildkredit: Toms guide)

Dell XPS 15 2020 lånar det bästa med nya XPS 13: en verkligt fyrsidig InfinityEdge skärm, utan tjock bottenram som distraherar dig från vad du än arbetar med, tittar på eller spelar. Men effekten är ännu mer dramatisk på XPS 15: s 15,6-tumsskärm, som nu har ett 92,9% förhållande mellan skärm och kropp för maximal nedsänkning.

Alla dessa fastigheter, i kombination med den rika 3840 x 2400-upplösningen på vår granskningsenhet, fick mig att aldrig vilja sätta ner XPS 15. När jag såg Star Wars: The Rise of Skywalker på Dells bärbara dator, dyker färgglada röda och gröna laserstrålar snyggt mot en blå isgrotta när TIE Fighters jagade Millennium Falcon. Skärmen gjorde också ett bra jobb med att bevara fina detaljer, som stubbarna i Poe Damerons ansikte och de orange-vita mönstren på BB-8s yttre kropp.

Dell XPS 15 2020
(Bildkredit: Toms guide)

Med så mycket skärmutrymme kunde jag arbeta bekvämt i delat skärmläge i timmar i taget och studsade mellan dokument, videor och Slack-chattar utan att behöva zooma in på någonting. De rika, djupa svarta på XPS 15-skärmen gjorde läsning och redigering till en vind och gjorde min Dell S2417DG spelmonitor ser tråkig ut i jämförelse.

XPS 15 blir mycket ljus för arbete och lek och registrerar en genomsnittlig ljusstyrka på 434,2 nit på vår ljusmätare. Det är lite ljusare än 16-tums MacBook Pro's 429 nits och bättre än Surface Laptop 3s 380 nits.

XPS 15: s verkliga färgprestanda backades upp av våra laboratorietester, eftersom den bärbara datorn replikerade imponerande 132,2% av sRGB-färgområdet. Dells bärbara dator toppar MacBook Pro: s 113,9% och Surface Laptop 3: s 101% -betyg.

Pekskärmen på vår Dell XPS 15 2020 visade sig flytande och lyhörd, och jag hade inga problem att bläddra igenom webbsidor eller nypa för att zooma in på bilder och dokument.

Dell XPS 15 2020-recension: Ljud 

Dell XPS 15: s förstklassiga stereohögtalare är några av de bästa jag har hört på någon bärbar dator och fyller mitt vardagsrum med livligt, högt ljud som var särskilt tungt i lågt läge.

Den humöriga, studsande basen av Hayley Williams '"Simmer" dök högt och rent ut ur XPS 15: s högtalare och fick mig att hoppa med huvudet direkt. Jag märkte att låten skulle bli lite förvrängd vid maximal volym, men den lät imponerande full och klar bara några få steg under max.

Basen var återigen höjdpunkten när jag bytte till den aggressiva alternativa rocken av Dance Gavin Dance: s "Prisoner." Den massiva förvrängda väggen gitarrer satt snyggt mot den höga sången i sångkören, medan de renare, funkierare gitarrriffarna i versen också lät ljusa och knaprig.

När jag fastnade i den dystra akustiska rocken av Phoebe Bridgers "Garden Song" på XPS 15 var sångerskrivarens röst så klar att det lät som om hon var i rummet med mig. Och så närvarande som Bridgers lät, gjorde XPS ett lika bra jobb med att bevara de efterklangande gitarrplockningarna under hennes kronor.

Dell XPS 15: s ljudprestanda förstärks ytterligare av Waves Maxx Audio Pro-tekniken och Vinkar professionell inställning, liksom en mängd olika EQ-förinställningar som möjliggörs av den medföljande följeslagaren app. XPS högtalare lät betydligt högre och fylligare med Waves-appen aktiverad, och jag tyckte att förinställningar som Rock och Pop var användbara för att lysa upp sina respektive genrer.

Granskning av Dell XPS 15 2020: Prestanda 

Dell XPS 15 2020 har en 10: e generationens Intel Core i7-10750-processor med 32 GB RAM och 512 GB SSD och är ett äkta multitasking-monster. Dells kraftpaket tillät mig att studsa mellan dussintals Chrome-flikar i delat skärmläge medan samtidigt genomföra videosamtal, skicka Slack-meddelanden och rocka ut till Spotify, allt utan a enda stammare.

På Geekbench 5 övergripande prestandatest fick XPS 15 6 174, vilket ligger lite bakom Core i9-drivna MacBook Pro 16-tums (7 250). Dells bärbara dator gav 25.934 på det äldre Geekbench 4-testet, vilket mer än fördubblade AMD Ryzen 5 3580U-drivna Surface Laptop 3 (11 612).

Dell XPS 15 2020-recension
(Bildkredit: Toms guide)

XPS 15 tog 10 minuter och 6 sekunder att koda en 4K-video till 1080p på vårt HandBrake-test. Det är inte lika snabbt som de 8 minuter vi såg från MacBook Pro 16-tums, men långt före de nästan 25 minuter som Surface Laptop 3 tog för att slutföra uppgiften.

512 GB SSD i Dells bärbara dator överförde ungefär 5 GB filer på 7 sekunder på vårt anpassade filöverföringstest, för en överföringshastighet på 708,9 MBps. Det flammar förbi Surface Laptop 3: s 256 GB SSD (282,7 MBps). Men även om det inte är en jämförelse mellan äpplen och äpplen var 512 GB SSD i 16-tums MacBook Pro förutsägbart blåsor, vrider in en skrivhastighet på 2 805 MBps och en läshastighet på 2 540 på Blackmagic-skivhastigheten testa.

Dell XPS 15 2020-recension: Grafik 

Vår XPS 15-enhet laddades med en diskret Nvidia GeForce GTX 1650 Ti GPU, vilket gav Dells smala arbetshäst en respektabel spel- och grafikmuskulatur.

XPS 15 sprang Shadow of the Tomb Raider med spelbara 29 bilder per sekund vid 1080p med maxinställningar, bara knappt kantade ut Radeon Pro 5300M i vår 16-tums MacBook Pro (27,2 fps). Dells bärbara dator blåste igenom det mindre krävande Dirt 3-racingspelet med 134 bilder per sekund på 1080p och 69 bilder per sekund vid 4K, vilket förstärkte den integrerade AMD Vega 9 i Surface Laptop 3 (56 bilder per sekund vid 1080p).

Dell XPS 15 2020 recension: Värme och buller 

Dell XPS 15 2020-recension
(Bildkredit: Toms guide)

Med så mycket kraft och en diskret GPU packad i en tunn design kan XPS 15: s fans bli ganska bullriga. Även om det inte hände ofta märkte jag ibland att den bärbara datorn började låta som ett miniatyrflygplan när jag körde många applikationer samtidigt. Det kan också bli lite varmt, med tangentbordet och undersidan når temperaturer nära 100 grader Fahrenheit på vår värmepistol (vi anser att något under 95 grader är bekvämt).

Dell XPS 15 2020: Tangentbord och pekplatta 

Dell XPS 15 2020-recension
(Bildkredit: Toms guide)

Mellan deras soft-touch-beläggning, 9,7% större knappar och snygga 1,3 mm-rörelser är Dell XPS 15-tangenterna en absolut glädje att skriva på. Jag fick aldrig handtrötthet eftersom jag tillbringade timmar med att vrida ut artiklar och skriva e-post, och utförde i min vanliga takt på 10FastFingers typtest på 90 ord per minut med en noggrannhet på 96%. Jag hatar vanligtvis att släppa bort det mekaniska tangentbordet vid min skrivbordsinstallation, men jag var glad att använda XPS 15 som min primära arbetsmaskin i flera dagar.

XPS 15: s pekplatta fick en ännu större uppgradering, som nu mäter 62% större än den tidigare versionen på 5,9 x 3,5 tum. Jag kunde bläddra igenom webbsidor och nypa för att zooma med lätthet, och trefingers gestkontroller för att byta appar och gå in i multitasking-läge registrerades direkt.

Dell XPS 15 2020-recension: webbkamera 

Nu när videokonferenser har blivit normen skulle jag verkligen vilja se vanliga bärbara datorer öka deras webbkamera. Det är tyvärr inte fallet med Dell XPS 15 2020-kameran, som fick mitt ansikte att se pixlat och fläckigt ut trots att jag noggrant fångade färgerna på Spider-Man-affischen bakom mig.

Jag ger Dell kredit för att ha fått webbkameran på den omöjligt tunna toppkanten från förra året (ingen näskamera mer!) Och kameran kan fortfarande användas för vardagliga samtal. Men om du vill att dina kollegor ska se dig så tydligt som möjligt, vill du springa för en av de bästa webbkameror som ett tillägg.

Dell XPS 15 2020-recension: Batteritid 

Dell XPS 15 2020 kan hålla i det mesta av en vanlig arbetsdag mot en laddning, men du vill ha en kontakt till hands. Dells bärbara dator varade i 8 timmar och 1 minut på vårt batteritest (kontinuerlig surfning via Wi-Fi), vilket är anständigt för en 4K-bärbar dator, men fortfarande bakom några viktiga konkurrenter.

16-tums MacBook Pro varade nästan tre timmar längre på 10 timmar och 55 minuter med sin 2072 x 1920-skärm, medan Surface Laptop 3 varade i samma 8 timmar som XPS med en 2496 x 1664 skärm.

XPS 15 2020: s batteritid är i linje med 4K-versionen av dess mindre XPS 13-syskon, som varade 8 timmar och 14 minuter på vårt test. 1080p Dell XPS 13 varade fantastiskt 12:39, så vi är angelägna om att se hur en XPS 15 med lägre upplösning håller när vi har tagit en.

Dell XPS 15 2020-recension: Bedömning 

Dell XPS 15 2020-recension
(Bildkredit: Toms guide)

Dell XPS 15 2020 följer i fotspåren till nya XPS 13 genom att göra små men välkomna förbättringar till en av de bästa bärbara datorerna du kan köpa. Den förbättrade InfinityEdge-skärmen utan ramar är en av de mest uppslukande och underbara skärmarna du kan hitta på en bärbar dator, med strålande färg och massor av fastigheter för att få jobbet gjort.

XPS 15: s större tangentbord och pekplatta gör Dells bärbara dator bekväm att använda under lång tid, och det är imponerande högtalare som kan fylla små rum med rikt ljud. Koppla ihop det med 10: e generationens Intel-processorer och en valfri Nvidia GTX 1650 Ti GPU, och XPS 15 2020 har mer än tillräckligt med muskler för daglig multitasking samt videoredigering och spel.

4K-versionen av XPS 15 håller inte lika länge som 16-tums MacBook Pro (även om vi förväntar oss bättre batteri från 1080p-versionen), och systemets fläktar kan bli lite bullriga i full hastighet. Kraftanvändare kanske också vill överväga det nya Dell XPS 17, som har en större skärm och valfri RTX-grafik för överlägsen innehållsskapande. Men om du letar efter en bärbar arbetshäst som är lika attraktiv som den är kraftfull, är XPS 15 bland de bästa i sin klass.

Få omedelbar tillgång till nyheter, de hetaste recensionerna, bra erbjudanden och hjälpsamma tips.