Om du vill öka din iPhones batteritid, slå på IOS 13: s mörka läge kan vara det bästa sättet att göra det.

Folket över på PhoneBuff har publicerat en video som visar skillnader mellan batteriets livslängd IOS 13 mörkt läge och ljusläge. Efter att ha testat den med en robotarm som ägde sig åt en mängd olika aktiviteter under flera timmar, fann uttaget att iPhone XS i mörkt läge varade längre.

Under testet gjorde robotarmen allt som användarna vanligtvis skulle göra för att använda en iPhone, inklusive att skicka SMS till vänner i appen Meddelanden, titta på YouTube-videor och använda Google Maps. Det är också värt att notera att iPhones skärm i testet hölls på 200 nits ljusstyrka, så det var inte högsta ljusstyrka eller för lågt.

  • Batterilivslängd för iPhone 11: hur länge alla tre modellerna håller

PhoneBuff fann att testade iPhone XS PhoneBuff efter 7 timmar och 33 minuter hade gått ut på batteritid. Under samma period hade iPhone XS som körs i mörkt läge fortfarande 30 procent batteritid kvar.

Intressant nog fann PhoneBuff att IOS 13: s mörka läge fungerade mest effektivt på iPhones med OLED-skärmar. Med iPhones som inte använder OLED var skillnaden i batteritid inte lika stor.

Apple presenterade Dark Mode i iOS 13 i år. Dark Mode söker alltmer in i appar och över Internet, på grund av att det minskar ögonbelastningen för användarna. Men eftersom det också verkar kräva mindre belastning på systemresurserna, hjälper det också till att spara batteritid.

Det är viktigt att komma ihåg att om du vill ha högsta batteritid måste du gå med mörkt läge - och använda appar som stöder det i mörkt läge också.

  • Så här aktiverar du mörkt läge på Instagram
  • Bästa iPhone 11 fodral
  • Så här aktiverar du YouTubes dolda mörka läge

Få omedelbar tillgång till nyheter, de hetaste recensionerna, bra erbjudanden och hjälpsamma tips.

Tack för att du registrerade dig i Toms guide. Du kommer att få ett verifieringsmeddelande inom kort.

Det var ett problem. Uppdatera sidan och försök igen.

Ingen skräppost, vi lovar. Du kan när som helst avsluta prenumerationen så kommer vi aldrig att dela dina uppgifter utan ditt tillstånd.