Nerede olduğunuzu Google'a bildirmeli misiniz? Google konum geçmişinizi etrafta tutmanın lehinde ve aleyhinde argümanlar var.

Artı tarafta, Google ev adresinizi ve en sık ziyaret ettiğiniz yerleri hatırlarsa, bu noktalar arasında gezinmeyi ayarlamak daha kolaydır. Kapak tarafında, bazı insanlar Google'ın gittikleri her yeri hatırlamamasını tercih eder, özellikle de hesapları ele geçirilirse.

Google'ın nerede olduğunuzla ilgili bilmediği şeylerin onu incitmeyeceğine karar verdiyseniz, işte Google Konum Geçmişi'ni nasıl açıp kapatacağınız.

Android telefonda Konum Geçmişi'ni kapatın

1. Ayarları aç. Ayarlar uygulamanızı bulamazsanız, ana ekranınızın altından yukarı kaydırın ve arama çubuğuna "Ayarlar" yazın.

Konum geçmişi, cihazınıza değil Google hesabınıza bağlıdır. Bu, Google hesabınızda nerede oturum açarsanız açın, orada yaptığınız değişikliklerin, oturum açtığınız diğer tüm cihazlar için de geçerli olacağı anlamına gelir.

2. Google'a ve ardından Google Hesabı'na ilerleyin. Şuraya kaydırın: Veri ve Kişiselleştirme, ardından dokunun Konum Geçmişi Etkinlik Kontrolleri altında.

3. Konum Geçmişi'nin yanındaki düğmeye basın özelliği açmak ve kapatmak için. Konum Geçmişi özelliğini ilk duyduysanız, varsayılan olarak kapatılmalıdır.

Ardından, değişikliğin yalnızca kullandığınız cihazı mı yoksa Google hesabınıza bağlı tüm cihazları mı etkilemesini istediğinizi seçin.

DAHA: Kayıtları Alexa Geçmişinizden Silme

Bilgisayarda Konum Geçmişini Kapatma

1.Google hesabınıza erişin.

2. Sol taraftaki menüden Veri ve Kişiselleştirme'ye tıklayınve Etkinlik Kontrolleri altında Konum Geçmişi'ni açın veya kapatın.

Bir iOS cihazda Konum Geçmişi'ni kapatın

1. Herhangi bir Google uygulamasını açın. Bu örnekte, Google Maps kullanacağız. (Alternatif olarak, Google hesabınızda iOS Safari gibi bir mobil tarayıcı üzerinden oturum açmak için yukarıdaki adımları izleyin.)

2. Google hesap ayarlarınızı açın. Hesap ayarlarınıza giden yol, kullandığınız uygulamaya bağlı olarak değişecektir. Örneğin Google Asistan'da, sağ üst köşedeki simgenize dokunmak isteyeceksiniz. Google Haritalar'da sol üst köşedeki menü düğmesine basın. Ardından Google Hesabınızı Yönetin'e dokunun.

3. Veri ve Kişiselleştirme'yi seçin. Ardından, özelliği açıp kapatmak için Aktivite Kontrolleri'ne gidin ve Konum Geçmişi'nin yanındaki düğmeye basın.

Kredi: Tom'un Kılavuzu

  • Apple HomePod vs. Alexa vs. Google evi
  • Google Ev Kurulumu: Etkinleştirme ve Devre Dışı Bırakma Ayarları
  • Android Telefonunuzun Pil Ömrünü İyileştirmenin 5 Yolu

Flaş haberlere, en yeni incelemelere, harika fırsatlara ve faydalı ipuçlarına anında erişin.

Tom's Guide'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz. Kısa süre içinde bir doğrulama e-postası alacaksınız.

Bir problem vardı. Lütfen sayfayı yenileyin ve tekrar deneyin.

Spam yok, söz veriyoruz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz ve izniniz olmadan bilgilerinizi asla paylaşmayız.