Kabul edelim: Herkesin YouTube geçmişi gurur verici değildir.

Elbette, belki de her açışınızda gizli sekme açmayı hatırlayan temkinli birkaç kişiden birisiniz tüylü bir cosplay vlog'u, telif hakkıyla korunan bir TV şovundan komik klipler veya eski bir Jonas Brothers müziği video.

Ancak çoğumuz gibiyseniz ve tuhaf akış alışkanlıklarınızın bilgisayarınızı paylaşabilecek çocuklardan veya eşlerden gizlendiğinden emin olmak istiyorsanız endişelenmeyin. YouTube geçmişinizi temizlemek çok kolay. Ayrıca, göz atma verilerinizin Google'ın sunucularında oturup meraklı gözlere hazır olmadığını bilerek huzur içinde de dinlenebilirsiniz.

YouTube geçmişi izlenebilir mi?

Evet. YouTube'da aradığınız veya izlediğiniz her şey, gizli sekmeler veya özel bir tarayıcı kullanmadığınız varsayılarak YouTube geçmişinizin bir parçasıdır. YouTube ana sayfasındaki "Geçmiş" düğmesini tıklayarak bu geçmişi istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz. Bu, YouTube'a özgü değildir; Google, Google hesabınızda oturum açtığınızda yaptığınız taramanın çoğunu takip eder.

DAHA: YouTube'un Gizli Karanlık Modu Nasıl Etkinleştirilir

YouTube'un geçmişinizi kaydetmesinin yararlı olmasının birçok nedeni vardır. Örneğin, son zamanlarda izlediğiniz videoları bulmakta sorun yaşıyorsanız geri dönüp hızlıca yeniden izleyebilirsiniz. YouTube, daha önce izlediklerinize göre videolar ve arama önerileri de önerir.

Diğer YouTuber'lar geçmişinizi görebilir mi?

Endişelenmeyin: Diğer YouTuber'lar veya başka herhangi bir Google platformundaki kullanıcılar geçmişinizi göremez.

Ancak bu, göz atmanızın tamamen gizli olduğu anlamına gelmez. Paylaşılan bir bilgisayardaysanız veya başkalarının ödünç alabileceği bir cihazdaysanız, başkalarının geçmişinize göz atabileceğini unutmayın. Ek olarak, diğer kullanıcılar geçmişinize göre video ve arama önerileri alacak. Bu nedenle, son zamanlarda garip bir şeye baktıysanız, ilginç öneriler alabilirler.

DAHA: Bölge kısıtlamalı içeriğin engelini en iyi şekilde kaldırın YouTube VPN

YouTube geçmişinizi temizlemek, bu önerilerin YouTube'da görünmesini durduracak ve meraklıların bunları görmesini engelleyecektir. Ancak, geçmişinizi Google hesabınızdan tamamen silmez. (Daha sonra daha fazlası).

YouTube uygulamasında:

1. Sağ üst köşedeki profil simgenize dokunun. Ayarları şeç.

2. Geçmiş ve Gizlilik altında, Arama Geçmişini Temizle veya İzleme Geçmişini Temizle'ye basın.

Bir mobil tarayıcıda:

1. Sağ üst köşedeki profil simgenize dokunun.

2. Geçmişe gidin.

3. Tüm Arama Geçmişini Temizle veya Tüm İzleme Geçmişini Temizle'ye dokunun.

Bilgisayarda:

1. YouTube ana sayfasından ekranın sol tarafındaki menüye gidin ve Geçmiş'i tıklayın.

2. Sağdaki menüden Arama Geçmişi veya İzleme Geçmişi'ni seçin. Tüm Arama Geçmişini Temizle'yi tıklayın.

Silinen YouTube geçmişini kurtarabilir misiniz?

Pek değil. Ancak, göz atma öğesini yanlışlıkla sildiyseniz ve görüntülemek istiyorsanız, bunu yapmanın bir yolu vardır. İki uyarı: Öğeyi görüntülerken Chrome'da geziniyor olmanız ve Google hesabınızda oturum açmış olmanız gerekir.

Google hesap ayarlarınızı açmanız gerekecek. Oradan Kişisel Bilgi ve Gizlilik'e dokunun ve aşağı kaydırarak Aktivitem'e gidin. Burada, Google hesabınızda oturum açarken yaptığınız her şeyin bir listesini göreceksiniz: Facebook'u ziyaret etme, bir Google dokümanı düzenleme, Hulu'da binging ve diğer her şey. YouTube geçmişinizi temizlemiş olsanız bile, yaptığınız aramalar ve izlediğiniz videolar burada listelenecektir.

Google'ın bunları toplamayı bırakmasını istiyorsanız, Kişisel Bilgiler ve Gizlilik bölümüne geri dönün ve yukarı kaydırarak Etkinlik Kontrolleri'ne gidin. Buradan, Web ve Uygulama etkinliği, YouTube geçmişi ve sesli istekler dahil tüm izlemeyi kapatabilirsiniz.
Kredi: Tom'un Kılavuzu

Flaş haberlere, en yeni incelemelere, harika fırsatlara ve faydalı ipuçlarına anında erişin.

Tom's Guide'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz. Kısa süre içinde bir doğrulama e-postası alacaksınız.

Bir problem vardı. Lütfen sayfayı yenileyin ve tekrar deneyin.

Spam yok, söz veriyoruz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz ve izniniz olmadan bilgilerinizi asla paylaşmayız.