BitTorrent, Salı günü iOS uygulamasının gelecek sürümünü duyurdu. BitTorrent Senkronizasyonu, kullanıcıların her boyuttaki dosyaları istedikleri zaman cihazlar arasında otomatik olarak senkronize etmesine olanak tanıyan hizmet. Hizmet Temmuz ayında beta sürümüne geçti ve Android uygulamasını tanıttı. Artık iPhone, iPad ve iPod Touch sahipleri eğlenceye katılabilecek Apple'ın App Store'undan ücretsiz uygulamayı indirmek bu hafta geldiğinde.

BitTorrent Sync, yedekleme ve paylaşım amacıyla bağlı cihazlar arasında dosyaları senkronize etmek için kullanılabilen, yerel ağınız için bir P2P istemcisidir. Senkronize edilen klasörler, her senkronizasyon klasörü için benzersiz olan "gizli" adı verilen ortak bir özel anahtarla bağlanır. Bu nedenle, bu anahtar esasen ister yerel ister ülkenin diğer tarafında olsun, herkese verilebilir.

YAPILDI: En İyi Ücretsiz Fotoğraf Yönetim Araçları

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, "Senkronizasyon basit bir konseptten başladı: nerede olursanız olun verileriniz size aittir" dedi. "Bu, çalışmanızı herhangi bir cihazdan alabilmeniz veya fotoğraflarınızı dünyanın her yerine gönderebilmeniz gerektiği anlamına geliyor. Ayrıca eşyalarınızın güvende olması gerektiği anlamına da gelir. Sync, dosyaları daha hızlı ve daha güvenli sunmak için bulutu atlar. Senkronizasyon, bilgisayar korsanlarına ve meraklı gözlere karşı savunmasız olan sunuculara bağlı değildir. "

Bu makalenin yayınlandığı tarihte iOS uygulaması iTunes'da görünmüyordu, ancak muhtemelen geçen ay başlatılan Android uygulamasından farklı değildi. Kurulumdan sonra, iOS cihaz sahiplerinin senkronize etmek için bir hedef klasör seçmesi veya oluşturması gerekir. Bundan sonra, kullanıcı masaüstüne geçer ve senkronize edilecek klasör için bir QR kodu oluşturur. Kullanıcı daha sonra mobil cihazın kamerasını BitTorrent Sync uygulaması tarafından taranan ekranda görüntülenen QR koduna yönlendirir. İki cihaz artık bağlanmıştır.

Bunun nasıl çalıştığına bir örnek olarak, bir kullanıcı basitçe bir MP3 albümünün tamamını bilgisayarda bulunan klasöre yerleştirebilir ve dosyalar iOS cihazına yüklenecektir. Telefonun Galerisini yedeklemek ister misiniz? Muhtemelen fotoğrafları BitTorrent Sync klasörüne taşıma / kopyalama seçeneği olacaktır, bu da aynı fotoğrafların bilgisayarda görünmesine neden olacaktır. Dosyaları yerel kablosuz ağın dışında senkronize etmek için, kullanıcıların 3G veya 4G bağlantısında dosya senkronizasyonunu etkinleştirmek için Ayarlar menüsünde "Hücresel Verileri Kullan" seçeneğini açması gerekir.

Şimdilik BitTorrent Sync, Mac OS X 10.6 veya üstü, Windows XP SP3 (32-bit) veya daha yenisi (32 ve 64-bit) ve ARM / PPC / i386 / x86_64. İstemci ayrıca ARM, PowerPC, i386 ve x86_64 mimarisine sahip Linux üzerinde çalışan NAS cihazlarına da kurulabilir.

Bir BitTorrent temsilcisi, şirketin beta sürümünden çıktıktan sonra kullanıcılardan Sync hizmeti için bir ücret talep edip etmediği sorulduğunda, Tom, şu anda beta için sunulan tüm özellikler de dahil olmak üzere tüm temel özelliklerin ücretsiz kalacağını söylüyor. kullanıcılar. "Gelecekte, işletme gibi belirli kullanım durumları için premium özellikler olabilir," dedi. "Bunların ne olabileceğini hala araştırıyoruz."

Yaklaşan iOS uygulamasının lansmanına ek olarak, Sync ekibi en son betanın Sync'in on dilde yerelleştirilmesini gördüğünü söyledi. Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Rusça, Çince (Basitleştirilmiş ve Geleneksel) ve Portekizce (Brezilya ve Portekiz).

BitTorrent Sync hakkında daha fazla bilgi için, Android sürümü ile burada bir uygulamalı.

  • En İyi 40 Google Chrome Uzantısı
  • En iyi torrent VPN ile torrent kullanırken daha güvende kalın
  • 45 Ücretsiz ve Faydalı Windows Uygulamaları

Bizi takip et @tomsguide, üzerinde Facebook ve üzerinde Google+.

Flaş haberlere, en yeni incelemelere, harika fırsatlara ve faydalı ipuçlarına anında erişin.

Tom's Guide'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz. Kısa süre içinde bir doğrulama e-postası alacaksınız.

Bir problem vardı. Lütfen sayfayı yenileyin ve tekrar deneyin.

Spam yok, söz veriyoruz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz ve izniniz olmadan bilgilerinizi asla paylaşmayız.